Вінценосний голуб

Вінценосний голуб

Вінценосний голуб – найбільший з усіх голубів, що мешкають на планеті. Живуть вони в густих лісах Нової Гвінеї і на прилеглих островах Біак і Япен, де багато солодких плодів і комах. Вінценосний голуб віддає перевагу заболоченій місцевості і лісу з саговими пальмами. Читати далі

Cплюшка

Сплюшка

Міні-сова сплюшка (Otus scops) під час полювання від вечірньої до ранкової зорі кричить: «Сплю-ю-ю-у». За цей своєрідний спів, який чути під час польоту, і отримала сплюшка свою назву. Сплюшка – найменша серед родичів-сов. Читати далі

Багама Вудстар

Багама Вудстар

Багама Вудстар (Calliphlox evelynae або God Bird) – птах довжиною приблизно від 3,5 до 4 дюймів, належить до колібріподібних. Верхня частина Багама Вудстар зеленувата з оливковим відтінком, має білу грудку і руду нижню частину. Читати далі

Манакін або Піпра (Pipridae)

Манакін або піпра (Pipridae)

Манакіни належать до сімейства манакінові (Pipridae), рід горобцеподібних (Passeriformes) з групи кричущих (Clamotores), вид – ниткохвості піпри (лат. Pipra filicauda або Dixiphia mentalis). Ареал поширення – тропічні області Південної та Центральної Америки (північно-західний басейн Амазонки: Бразилія, Венесуела, Еквадор, Колумбія, Перу), північно-східна Аргентина, Тринідад, доходячи до Мексики. Читати далі